28. července 2008

* * * BATMAN * * *

DARK KNIGHT je tu!!!

Co nevidět vypukne i v ČR "Batmánie" - 7.8.2008 už i nás (konečně) čeká premiéra nového Batmana - "DARK KNIGHT".

Internetová kampaň vztahující se k "TEMNÉMU RYTÍŘI" - nejnovějšímu pokračování Batmana, jež je sequelem prozatím posledního Batmana - "BATMAN ZAČÍNÁ" byla jedinečným zážitkem pro všechny, kdo se jí měli to štěstí zůčastnit. Webové stránky plné tajů a skrytých odkazů a vzkazů byly geniálním počinem PR filmu. I oficiální webové stránky a plakáty byly mnohokrát "poškozeny" samotným Jokerem. Jeden den stránky dokonce nefungovaly protože přes celou obrazovku byla fotka Jokera. Druhý den se pak na stránkách objevila omluva Warner Brothers, že se neznámý pachatel dostal ke zdrojovému kódu stránek a nebylo možné uvést stránky po celý den do chodu.
Masakr.
Velký rozruch také vyvolala tajemná smrt Heatha Ledgera - představitele Jokera - hlavního Batmanova protivníka. Před samotným natáčením varoval Jack Nicholson Ledgera, že jeho samotného tato role málem připravila o život, ale pro Ledgera to byla jedinečná herecká příležitost. Roli vzal, ale již během natáčení si stěžoval na deprese, během každé volné chvilky odjížděl do svého domku k jezeru, kde trávil dny i noci zcela sám a na place prý vypadal s každým dalším natáčecím dnem hůř a hůř. Nedlouho po dotočení filmu byl Heath Ledger nalezen ve svém domně mrtvý. Spekulace, že by spáchal sebevraždu byly vyvráceny, nicméně příčinou smrti byla kombinace antidepresiv a lékům proti bolesti, což na záhadnosti jeho smrti moc neubírá.
Je to poněkud neetické, ale smrt Heatha Ledgera medialitě filmu jedině prospěla. Bezpochyby má svůj podíl na tom, že TEMNÝ RYTÍŘ již předčil veškerá očekávání návštěvnosti a trhá rekordy.
Mimochodem Jack Nicholson se ke Heatha Ledgera vyjádřil prostým:
"Já mu to říkal...".

2 komentáře:

Jakub Svoboda řekl(a)...

jdeme na předpremiéru? dlouho jsem se na nic takhle netěšil..

Janek řekl(a)...

No asi budeme muset na předpremiéru, protože během premiéry kalíme v Rožmberku... :-/