29. července 2008

Cuil Inc. - Konkurence Googlu?

V neděli spuštěný, nový vyhledavač Cuil Inc. má dost velké ambice.

Přední vývojáři Googlu, kteří společnost opustili, spustili vyhledavač CUIL a to s vírou, že budou Googlu nejen konkurovat, ale že ho i brzy předčí.
"Naším předním průlomem je vyhledávací technologie, která nám dovoluje vyčíst z internetu mnohem více," tvrdí ředitel firmy Cuil Tom Costello.

No... Já teda nevim.
Už si s tím chvíli hraju a na "Janek", "Jeanecek" i "Janek Cingroš" to vyhazuje pěkný pitominy. A ještě jich je dost málo... Sveek bude muset máknout na optimalizaci pro Cuil (...aspoň se něco přiučí... :-)
Na takové obyčejně slovo, jako je "KARIMATKA" mi GOOGLE našel přes 100.000 odkazů a CUIL jen něco přes 18.000. Co je asi teda lepší?

POKUSY:

"kostelíček" - Google: 21.400, Cuil: 13.766

a co anglická slova? (sice to programují angličani, ale mělo by to bejt přece jedno...)

"herdsman" - Google: 488.000 Cuil: 126.533

Tak nevim. Krom toho je Cuil výrazněji pomalejší než Google. Alespoň zatím.

Co je celkem fajn je design. Hlavní stránka Cuil je fakt mazácká. Černá by byla uživatelsky dost nepřívětivá, a tak se zobrazení vyhledávání zobrazuje normálně na bílém pozadí a z designu hlavní stránky zůstávají jen lišta nahoře a lišta dole. Co mě ale dostává je nastavení. Proč neexistuje jedinej vyhledavač, kterej by si mohl člověk upravit k obrazu svému?!? Cuil zobrazuje výsledky v nepřehlednejch článcích a není možné s tím nic udělat. Nebylo by fajn, kdyby si mohl člověk nastavit ve vyhledavači možnosti zobrazení? Když budu chtít, aby mi vyjeli jen internetový adresy a žádný další nesmysly k tomu, jen sáhnu do nastavení a hurá... Asi si založím vyhledavač, který bude konkurovat Googlu a Cuilu... :-D.

Nejsem zaujatej, ale Google je Google a Google je...
Jééé... Nechal jsem se trochu unést - jasně, že jsem chtěl říct:
Janek je Janek a Janek je nejvíc!!!

2 komentáře:

AN řekl(a)...

Připomíná to blackle.
Ten, co šetří enrgii...víš, co myslím, že jo..

Janek řekl(a)...

?!?