5. srpna 2008

" Ź " dnes získávají Ivan Březina a Jan Potůček

Jak jste si možná někteří stihli všimnout, Janek včera založil rubriku " Ź " (Z s čárkou), jímž označuje nejzbytečnější zprávu dne. Vzhledem k tomu, že jsem dnes opět nenarazil na nic, co by se alespoň při podrobném zkoumání podobalo zajímavým novinkám, uděluji dnes opět pouze " Ź ". A vzhledem k tomu, že už ani ty nejzbytečnější zprávy nejsou aktuální (o to jsou vlastně zbytečnější... :-D ), uděluji " Ź " zpětně.
Tentokrát jej nezískává pouze jedna zpráva, vlastně to ani není zpráva. " Ź " dnes získávají pánové Ivan Březina a Jan Potůček. Jeden jako druhej, oba jak malý kluci. To, co se na první pohled tváří jako pseudointelektuální redaktor, se po přečtení tří krátkých sloupků mění v ukřivděné, zakoplexované hovado. Jestliže jsem se tu už zmínil, že si rád pročítám diskuze k článkům, kde se tupci vyjadřují (svými často nevybíravými slovy k něčemu, o čem nemají ani páru), pánove Ivan Březina a Jan Potůček "žánr internetových diskusí" povýšili. Jejich schopnost vytvořit souvětí, ba dokonce smysluplný odstavec je ovšem tím jediným, čím se od těchto sprostých "SMSkoidních" příspěvků liší. Smutné. Celou kauzu Ivan Březina a Jan Potůček najdete zde:

"Nezávislý novinář?" (reflex.cz)
"Nezávislý šéfredaktor?" (neviditelnypes.lidovky.cz)
"Zamindrákovaná zmije" (reflex.cz)

Když to člověk takhle napíše pod sebe, sotjí to zato už samo o sobě :-D...

Do toho, pánové! Jen byste možná ve svých článcích měli více zdůrazňovat své vzdělání (ehm..., tedy jen někteří) a Váš cit pro novinářskou etiku...
Ach jo, kam ten svět spěje. " Ź " pro Ivana Březinu a Jana Potůčka.

Žádné komentáře: